Almanya’da Selefilere operasyon

Almanya İçişleri Bakanlığı bu sabah 10 eyalette Selefilerin ev ve işyerlerine operasyon düzenlendiğini açıkladı. Yüzden fazla kişinin gözaltına alındığı baskınla ilgili olarak öğle saatlerinde İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’in basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Hessen, Kuzey Ren Vestfalya, Aşağı Saksonya, Bavyera, Schleswig-Holstein, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz eyaletlerinde arama ve gözaltılar yapıldı. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre Baden-Württemberg ve Hamburg’daki iki ibadet yeri için de arama emri çıkarıldı.

Almanya’daki Selefilerin ideolojik lideri Ebu Walaa bir hafta önce göz altına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı, Işid’e militan yetiştirmekle suçlanan ‘’Gerçek Din’’ adlı dernek adına Kur’an dağıtmak, internet aracılığıyla propaganda yapmak gibi faaliyetlerin yasaklandığını duyuruldu.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Almanya’da örgütlenen dernek üyelerinden şu ana kadar en az 140 kişiyi IŞİD adına savaşmak üzere Suriye ve Irak’a gönderdiği ileri sürülüyor.