Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın göç danışmanı: “Bazı İslam ülkelerinden gelenler kayıt altına alınacak”

Donald Trump’a danışmanlık yapan ve birçok göç karşıtı girişimin mimarı olan Kansas Eyaleti’nin Dışişleri Bakanı Kris Kobach, yeni yönetimin, Kongre’nin onayı olmadan hızlı bir şekilde ABD-Meksika sınırına duvar örülmesi üzerinde çalıştığını söyledi.

Reuters’ten Mica Rosenberg ve Julia Edwards Ainsley’in haberine göre Arizona’da ve başka eyaletlerde sert göç yasalarının çıkarılmasında aktif rol oynayan Kobach, Trump’ın geçiş ekibindeki kilit isimlerden biri. Reuters’e konuşan Kobach, geçtiğimiz iki-üç ay içerisinde Trump’ın göçle mücadele konusunda çalışan yaklaşık on danışmanıyla düzenli olarak görüştüğünü iddia etti.

ABD-Meksika sınırına duvar örülmesi, Clinton karşısında seçimi kazanan Trump’ın kampanyasının temel konu başlıklarından biriydi. Aynı zamanda Trump, ABD’ye giriş yapan Müslümanların “ileri güvenlik incelemelerine” tabi tutulmasını bir ulusal güvenlik önlemi olarak desteklediğini belirtmişti.

Cuma günü Reuters’e konuşan Kobach, “Trump ve İç Güvenlik Bakanlığı’nın hemen kolları sıvaması için” Trump’ın göç ekibinin bir kanun hükmünde kararname taslağı üzerinde çalıştığını söyledi.

Ayrıca Kobach, Trump’ın göç ekibinin, bazı Müslüman göçmenlerin “ileri güvenlik incelemesine” tabi tutulmasının uygulamaya geçmesi için, radikal örgütlerin aktif olduğu ülkelerden ABD’ye gelen göçmenlerin ve ziyaretçilerin ulusal ölçekte kayıt altına alınmasının tekrar yürürlüğe sokulmasını önerebileceğini de belirtti.

Kris Kobach, 11 Eylül sonrasında George W. Bush yönetiminin Adalet Bakanlığı’nda çalışırken, Ulusal Güvenlik Giriş-Çıkış Kayıt Sistemi olarak bilinen programın hazırlanmasında görev almıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.