Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sarkozy’den kendisini rüşvet almakla suçlayan haber sitesine: “Nifak yuvası”

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Lübnanlı işadamı Ziad Takieddin’in, Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin Sarkozy’ye seçim kampanyası için para yardımı yaptığına dair iddialarını reddetti ve kendisine iftira atmakla suçladı.

15 Kasım Salı günü Fransız haber sitesi Mediapart, Libya’nın eski lideri Muammer Kaddafi’nin, Sarkozy’nin seçim kampanyası için para yardımı yaptığını öne süren Lübnanlı işadamı Ziad Takieddine’le yaptığı 15 dakikalık görüntülü röportajı yayınlamıştı. Ziad Takieddine, 2006 yılı sonu ve 2007 yılı başında toplam 5 milyon euroluk banknotu farklı zamanlarda Sarkozy’ye ve Sarkozy’nin seçim kampanyasını yürüten Claude Guéant’a verdiğini iddia etmişti. Takieddin, “Saklanmayı hak etmeyen şeyler keşfettim(…) Olan biteni adalete anlatacağım” demişti.

Bu röportajın yayınlanmasının ardından Sarkozy ve Guéant, Lübnanlı işadamı hakkında iftira suçlamasıyla dava açacaklarını açıkladılar. Sarkozy, Mayıs ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde merkez sağın aday adayları arasında bulunuyor. Ön seçim öncesi diğer aday adaylarıyla çıktığı televizyon tartışma programında kendisine Kaddafi’den yardım aldığı iddiasını soran gazeteciyi “utanmazlıkla” suçladı. Dün Figaro gazetesine verdiği röportajda da Mediapart için kendisini kirletmeye çalışan başarısız bir “nifak yuvası” ifadesini kullandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.