Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Japonya’da 7,4 büyüklüğünde deprem: 2011’in anıları canlandı

Japonya’da, 22 Kasım Salı günü yerel saatle 05:59’da 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Fukuşima eyaleti merkezli 10 km derinliğinde gerçekleştiği kaydedilen deprem Tokyo’da da hissedildi. Depremin ardından Japonya Meteoroloji Ajansı ülkenin Kuzey Pasifik kıyıları için tsunami alarmı verdi ve vatandaşlara güvenli bölgelere gitme çağrısı yapıldı. Alarm ilerleyen saatlerde kaldırıldı.

Japon Ulusal Polisi, 12 kişinin hafif şekilde yaralandığını açıkladı. Depremin ardından meydana gelen ilk tsunami dalgasının kıyıyı vurduğu ve 60 santimetre yüksekliğinde olduğu belirtildi. Bölgedeki nükleer santrallerde güvenlik sorunu yaşanmazken Japonya resmi haber ajansı NHK, depremden sonra Fukuşima bölgesindeki bir kimyasal fabrikasında yangın çıktığını duyurdu.

Iwaki şehrinde NTV televizyonuna konuşan tanık “Büyük dalgalar gördük ama bariyerleri aşmadı” dedi.

11 Mart 2011’de, 9,0 büyüklüğünde 24,4 km derinliğinde Tohoku merkezinde gerçekleşen deprem ve yol açtığı tsunami yüzünden yaklaşık 15 bin kişi hayatını kaybetmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.