Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

El-Bab’daki 4 şehidin faili hâlâ meçhul

24 Kasım’da Türkiye’nin başlattığı Fırat Kalkanı operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait birlikler hava saldırısına uğramıştı. TSK’ya göre saldırı Suriye rejimi tarafından yapıldı.

TSK’nın 24 Kasım günü yaptığı açıklama

a

“Fırat Kalkanı Harekâtı’nda yürütülen operasyonlar kapsamında, 24 Kasım 2016 saat 03.30 sularında, Suriye rejim güçlerince gerçekleştirildiği değerlendirilen hava saldırısında, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır.”  açıklaması gelmişti. Açıklamadan sonra yaralı askerlerden biri daha hayatını kaybetmişti ve şehit sayısı 4’e yükselmişti.

Erdoğan’ın sözleri

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan‘ın 29 Kasım’da İstanbul’daki Parlamentolararası Kudüs Platformu Sempozyumu’nda  “Biz Suriye’ye Esad’ın hükümranlığına son vermek için girdik” sözleri Rusya ile Türkiye arasında kriz çıkarmıştı.

v

Kremlin: Açıklama bekliyoruz

Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ‘hükmüne son vermeyi’ amaçladıkları biçimindeki açıklamasının Moskova’nın görüşleri ile birbirine uymadığını belirtip Ankara’nın bu konuyla ilgili bir açıklama vereceğini umduklarını söyledi.

Şam: Erdoğan’ın açıklaması Türkiye’nin saldırganlığının kanıtı

Suriye Dışişleri’nden yapılan açıklamada Türk ordusunun amacının Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın ‘hükmüne son vermek’ olduğu biçimindeki açıklamasının ‘Suriye topraklarındaki Türk saldırganlığının kanıtı’ olduğu kaydedildi.

Erdoğan bir haftada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 3 kez telefonda görüşmüştü.

 Putin – Erdoğan telefon görüşmesi

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov iki liderin telefon görüşmesinde, “Erdoğan’ın Suriye ile ilgili sözleri ele alındı” açıklaması yapmıştı.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuri Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye ilgili ilgili konuşmasına açıklık getirdiğini iddia etmişiti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgili detay ise verilmemişti.

Lavrov ve Çavuşoğlu bugün Antalya’da görüştü

c

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Antalya’nın Alanya ilçesinde bir araya geldi. Anadolu Ajansı Lavrov’un Türk askerlerinin Suriye’de vurulmasına ilişkin olarak şu ifadeleri kullandığını iddia etti: “Şu anda ortak bir görüş var, bizim Rusya olarak hiçbir ilgimiz yok. Bu Suriye’nin silahlı kuvvetleri tarafından yapılan bir saldırı”dır. Bu açıklamalar yaklaşık bir saat sonra dışişleri kaynakları tarafından yalanlandı. Bunun üzerine Anadolu Ajansı haberi çeviri hatası değerlendirdi ve şu şekilde düzeltti:

“Türk askerine yapılan saldırıyla ilgimiz yok; Suriye’nin silahlı kuvvetleri yaptı” sözlerinin hatalı çeviri sonucu olduğu iddia edildi. Kaynaklara göre, Lavrov “Türk askerlerini ne Suriye, ne Rusya vurdu” şeklinde bir düzeltme geldi.

Bakan Çavuşoğlu’na Erdoğan’ın sözleri hatırlatıldı

Çavuşoğlu, “Esasen Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonunun yerel güçlerle devam ettirdiği operasyonun amacı nettir. Biz bu bölgeyi DEAŞ terör örgütünden temizlemek istiyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.