Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa teklifi yarın Meclis’e geliyor

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli katıldığı canlı yayında anayasa teklifi konusunda MHP ile tüm maddelerde mutabakat sağlandığını söyledi. Canikli, anayasa teklifinin bugün Meclis’e getirileceğini belirtti ve anayasa referandumunun Mart, Nisan veya Mayıs’ta olabileceğini ifade etti. Ancak gün içinde yapılan yeni açıklamaya göre anayasa teklifi yarın Meclis’e gelecek.

Dün Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi köşesinde, AKP ile MHP’nin yüce divan konusunda bir pürüz yaşadığını belirtmişti.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın edindiği bilgilere göre ise anayasa değişiklik teklifi 2’si geçici 15 maddeden oluşuyor. Karabağlı’ya göre AKP ile MHP arasında gerilime neden olan Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’a sevkedilmesi pürüzü de aşıldı. Buna göre Cumhurbaşkanı 367 oyla Yüce Divan’a sevk edilebilecek.

AKP ve MHP yarın (cumartesi) başkanlık teklifi konusunda ortak açıklama yapacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.