Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suriye ordusunun Halep’te ateşkes ilanını Rusya açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün akşam saatlerinde, sivillerin tahliye edilmesi için Suriye ordusunun Halep’teki saldırılarını durduracağını açıkladı. Avrupa’nın güvenlik ve istikrarının konuşulduğu 23. AGİT Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısının ardından konuşan Lavrov, kentte zor durumda kalan yaklaşık 8 bin sivilin tahliyesi için büyük bir operasyon başlatılacağını duyurdu.

Lavrov, AGİT toplantısının ardından ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüştü. Daha sonra basına, 10 Aralık Cumartesi günü ABD ve Rusya temsilcilerin Cenevre’de bir araya gelip Halep’teki son durumu ve sivillerin tahliyesini görüşeceklerini aktardı.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ise, Rusya ve Suriye tarafından ilan edilen ateşkesin yeni bir müzakere sürecinin başlangıcı olabileceğini belirterek bu kararın BM tarafından olumlu karşılandığını açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.