Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump, trileçe ve olimpiyatlar…

İnternet arama motoru Google, 2016 yılının en çok aranan kelimelerini açıkladı. 2016’nın en çok aranan kişileri Donald Trump ve Hillary Clinton olurken, 2016 yılında kaybettiğimiz David Bowie, Prince, Muhammed Ali gibi isimler de listede yer alıyor.

2016 yılı savaşların ve çatışmaların arttığı, dünya ekonomisinin yeni bir türbülansa girme sinyalleri verdiği bir yıl oldu. Gezegen her geçen gün iklim değişikliğinin bir sonucu olarak ısınırken, popülizm seçim ve referandumlara damga vurdu. Oxford Üniversitesi ‘hakikat ötesi’ kelimesini yılın sözü seçti. Google’da 2016 yılı boyunca yapılan aramalara bakılırsa 2016 gerçekten ‘hakikat ötesi’ bir yıl olmuş.

İnternet Arama Motoru Google, 2016 yılında en çok aranan kelimeleri, kişileri ve faaliyetleri her yıl olduğu gibi bu yıl da listeledi.

Olaylar

Google’da en çok aranılan konu ABD Seçimleri oldu. 2016 RioYaz Olimpiyatları, Brexit ve Zika Virüsü ile ilgili aramalar Amerikan seçimlerini takip etti.

İnsanlar

2016’da en çok aranan isim ABD Seçimlerinin galibi Donald Trump oldu. Hillary Clinton yine rakibinin ardından ikinci geldi. ABD’li rekortmen yüzücü Michael Phelps en çok ‘googlelanan’ üçüncü kişi olurken onu Melanie Trump takip ediyor.

Kaybettiklerimiz

Son günlerini geçirdiğimiz 2016 birçok ünlü ismi kaybettiğimiz bir yıl oldu. David Bowie, Prince, Muhammed Ali, Leonard Cohen, Motörhead’in solisti Lemmy Killmister, Alan Rickman ölümlerinin ardından en çok aranan isimler arasında yer aldı.

Teknoloji

Teknolojik ürünlerde Iphone 7 en çok aranan cihaz olurken onu Freedom 251 ve yine Iphone ürünleri takip etti.

Müzik

Kanadalı ses sanatçısı Celine Dion 2016’nın en çok aranılan Müzisyeni olurken Dion’u Kesha, Michael Bubble ve Creed grubu izledi.

Sinema

2016’da vizyona giren filmler arasında Deadpool arama listesinin başında yer alıyor, Deadpool’u, başka bir çizgi roman uyarlaması Suicide Squad ve Leonardo Di Caprio’ya Oscar getiren The Revenant izliyor.

Türkiye

2016 yılında Türkiye’den yapılan aramalarda en çok aranan sözcük ve kavramlara geldiğimizde, 2016’nın en çok aranan ismi olarak genç müzisyen Aleyna Tilki karşımıza çıkıyor. Tilki’yi, Oya Aydoğan ve 2016’da yitirdiğimiz iş adamı Mustafa Koç ve sanatçı Tarık Akan izledi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de en çok EBA Eğitim Bilişim Ağı ve onun ardından Pokemon Go arandı. 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası “darbe” kelimesi üçüncü sırada yer aldı.

Artık Yıl, Güneş Tutulması, Dünya Kadınlar günü ve OHAL de ne olduğu en çok merak edilen ilk 4 konu.

“Slime yapımı”, “KPSS başvurusu” ve “tanka nasıl çıkılacak”ı da Türk halkının nasıl yapıldığını en çok merak ettiği ilk üç mesele.

Türkiye Trileçe, Mücver, İstiridye Mantarı, Magnolia ve Lazanya tarifi almak için de sık sık ‘googlelamış’.

Google’ın 2016 yılı aramaları ile ilgili detaylı listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.