Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da büyük çaplı terör saldırısı önlendi

Avustralya’nın Melbourne şehrinde büyük çaplı bir terör saldırısı önlendi. BBC’nin haberine göre, Avustralya polisi Cuma sabahı 7 kişiyi bombalı saldırı hazırlığı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan biri kadın üç kişi daha sonra serbest bırakıldı. Şüphelilerin uzun zamandır polis ve istihbarat ekiplerinin gözetimi altında oldukları bildirildi.

Polisin yaptığı açıklamaya göre saldırının hedefi şehrin merkezi noktalarından St.Paul Katedrali, Federasyon Meydanı ve ana tren garıydı.

Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull, söz konusu saldırı planının, son yıllarda engellenen saldırı planları arasındaki en büyüğü olduğunu söyledi. Turnbull “Avustralyalıları korkutmak istiyorlar. Avustralyalıları bölmek istiyorlar. Ancak buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Melbourne şehrinin bağlı olduğu Victoria eyaletinin polis şefi Graham Ashton ise, gözaltına alınan kişilerin 21-26 yaş arasında, Avustralya doğumu ve Lübnan kökenli olduğunu açıkladı. Ashton, şüphelilerin IŞİD’in yaptığı propagandadan etkilendiklerini ancak “kendi kendilerine” radikalleştiklerini söyledi. Ashton ayrıca, saldırganların Noel gününde birçok farklı noktaya eşzamanlı saldırı planladıklarını tahmin ettiklerini  ifade etti.

Şüphelilerin suçlu bulunmaları durumunda terör saldırısı planlamaktan ömür boyu hapis cezası alabilecekleri belirtiliyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.