Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

En zenginler 2016’da servetlerine 237 milyar dolar ekledi

Bloomberg’ün haberine göre, dünyanın en zengin 500 kişisi, 2016 yılında servetlerine 237 milyar dolar daha ekledi. Brexit, İtalya referandumu ve Donald Trump’ın başkan seçilmesi gibi faktörlere rağmen Dow Jones Sanayi endeksi yılı yüzde 14 artışla tamamladı.

2016 yılında servetini en çok artıran 11.8 milyar dolar artışla Amerikalı işadamı Warren Buffett oldu. Zara’nın kurucusu İspanyol işadamı Amancio Ortega 2016’nın en çok kazananlarından oldu.

2
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg

Dünyanın en zengin insanı Bill Gates ise 2016 yılında servetine en az 10 milyar dolar ekleyerek 91.5 milyar dolara yükseltti. Louis Vuitton’u da bünyesinde barındıran LVMH grubunun sahibi Bernard Arnault da bir yılda servetine 7 milyar dolar ekledi. Bilişim sektörü, 2016’nın en kazançlı gruplarından biri oldu. Teknoloji sektöründeki 55 dolar milyarderi, servetlerine toplam 50 milyar dolar ekledi. Bunlar arasında Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg ve Google’ın yaratıcısı Larry Page de yer alıyor.

 

2016 yılında servetinde en çok kayba uğrayan 9 milyarder arasında Amerikalı milyarderler yer almıyor. İlginç olan ise Çinli milyarderlerin geçtiğimiz yıl servetlerinde 11 milyar dolarlık kayıp yaşamış olması.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.