Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkel’e göre en büyük tehlike İslamcı terör

Almanya Başbakanı Angela Merkel yeni yıl konuşmasında Almanya’yı bekleyen en büyük tehlikenin İslamcı terör olduğunu söyledi. Merkel Cumartesi günü Alman televizyonlarında yayınlanan konuşmasında “2016 yılı acı imtihanlarla geçti” derken, bu imtihanlardan en önemlisini ise İslamcı terör olarak niteledi. Başbakan Merkel, Almanya’ya bir sığınacak bir yer bulma amacıyla gelen insanların terör eylemi gerçekleştirmesinin ise özellikle acı verici ve rahatsız edici söyledi.
2017 yılında partisinin başında dördüncü kez genel seçimlere girecek olan Angela Merkel, geleneksel yılbaşı konuşmasında ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Hayatımıza ve işimize devam ederek teröristlere şu mesajı vereceğiz: Siz nefret dolu katillersiniz. Ancak bizim nasıl yaşayacağımızı ve nasıl yaşamak istediğimizi siz belirleyemezsiniz. Biz özgür ve açık bir toplumuz. Biz birlikte güçlüyüz, devletimiz güçlü ve devletimiz vatandaşlarının güvenliğni özgürlüklere dokunmadan sağlamayı başarıyor.”

Merkel tüm eleştirilere rağmen ülkesinin kapılarını mültecilere açma kararının arkasında durduğunu da belirtti. “Suriye’de bombalanmış kentlerin görüntülerine baktığımızda, kararımızın ne kadar önemli ve doğru olduğunu görüyoruz” şeklinde konuşan  Merkel, tüm vatandaşları teröre ve nefrete, insanlık ve birliktelik ruhuyla karşı çıkmaya çağırdı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.