Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP’de “başkanlık” istifası: Genel Başkan Yardımcısı Atila Kaya istifa etti

Anayasa değişikliği oylamasında ‘hayır’ oyu vereceğini açıklayan MHP Milletvekili Atila Kaya, genel başkan yardımcılığı görevini bıraktı.

Hürriyet’ten Aysel Alp’ın haberine göre, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Kaya’nın istifasını doğrulayarak, “Evet Atila Kaya’nın istifası az önce elimize ulaştı. Genel Başkan Yardımcılığından istifa etti” dedi. Bu haber ile birlikte dün Yeniçağ gazetesinde yayımlanan “Atila Kaya istifa etti” haberi doğrulanmış oldu.

Atila Kaya, MHP’den şu ana kadar anayasa değişikliğine “hayır” diyeceğini açıklayan yedi milletvekili oldu. Bugüne kadar “hayır” oyu vereceğini açıklayan diğer isimler: Kadir Koçdemir, Ümit Özdağ, Nuri Okutan, Yusuf Halaçoğlu, Seyfettin Yılmaz ve İsmail Ok.

Atila Kaya kimdir?

Atila Kaya, 15 Ağustos 1957’de Kars’ta doğdu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü’nü bitirdi. 1997-2003 Yılları arasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı yaptı. Serbest ticaretle uğraştı. 21 Mart 2015 tarihinde yapılan 11. Olağan Genel Kurulunda Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Akabinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık Divanı üyeliğine seçilerek Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini aldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.