Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 saldırı 2 öykü: ‘Güleryüzlü’ Fethi ve ‘Babacan’ Musa

İzmir Adliyesi’nde dün gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Fethi Sekin ve mübaşir Musa Can bugün uğurlanıyor.

“İnsanı saran bir içtenliği vardı..”

Saldırıda daha büyük bir facianın önüne geçen Fethi Sekin, Elazığ Baskil doğumlu bir Kürt. Şehit polis, annesi Hatun Sekin’i de 55 gün önce kanserden dolayı kaybetti ve 8 yıldır İzmir’de görev yapıyor. Etrafındaki insanlar tarafından sürekli gülümseyen yüzüyle hatırlanan Fethi Sekin için Orhan Gazi Ertekin Duvar Gazetesi’nde bir yazı kaleme aldı. Ertekin, Sekin ile tanışmasını anlatırken onu “Sürekli gözlerinin içi gülüyordu. Çok insancıl ve yardımseverdi. Sahici bir samimiyeti ve hemen insanı saran bir içtenliği vardı…” diye tanıtıyor.

Fethi Sekin için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu arayarak isminin parka verilmesini istediği öğrenildi.Galatasaray Spor Kulübü de Sekin hakkında internetten bir mesaj yayınladı.

gorsel

Sekin’in cenazesi bugün İzmir’de düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere Elazığ’a götürülecek.

“Babacan tavrıyla bilinirdi”

Saldırıda hayatını kaybeden bir diğer isim de Musa Can. Tokat’ın Turhal ilçesine bağlı Çayıraltı köyünde dünyaya gelen Can, Alevi bir ailenin çocuğuydu. Can aynı zamanda İzmir 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görevli bir mübaşirdi. Kurum kapanmadan önce TEKEL’de çalıştığı öğrenildi.

Saldırı sırasında adliye içinde bulunan Musa Can, silah sesleri üzerinde camdan dışarı bakarken başına isabet eden kurşunla hayatını kaybetti. Birleşik Haziran Hareketi, Musa Can’ın cenazesinin 7 Ocak Cumartesi saat 13.00’da Uzundere Cemevi’nden kaldırılacağını duyurdu.

gorsel2

Karabağlar Haziran Meclisi’nden Hazal Yılmaz, Musa Can’ın Karabağlar’da herkes tarafından babacan kişiliğiyle bilindiğini belirtti ve şöyle dedi:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/301190802″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.