Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya Açık’ta nostaljik finaller

2017 Avustralya Açık’ta final eşleşmeleri belli oldu. Tek kadınlarda Venus Williams-Serena Williams kardeşler, tek erkeklerde ise Roger Federer-Rafael Nadal finale kaldı. Federer ile Nadal en son 2011’de Fransa Açık’ta final oynamışlardı.

https://www.youtube.com/watch?v=XbutZr4kG9w

Finale nasıl geldiler?

Turnuvada zorlu bir kura çeken Federer, son 32 turunda Tomas Berdych’i rahat geçse de, son 16 turunda Kei Nishikori’yi ancak 5 setin sonunda geçmeyi başardı. Çeyrek finalde tek erkeklerin bir numarası Andy Murray’i elemiş olan Misha Zverev’i yenen Federer, yarı finalde de vatandaşı Stan Wawrinka ile 5 setlik bir mücadele sonucu sahadan galip ayrılan taraf oldu.

Rafael Nadal ise, son 32 turunda genç raket Alexander Zverev’i beş set sonucu geçtikten sonra Gael Monfils ile eşleşti. Zaman zaman zorlasa da bu maçtan da başarıyla ayrılan Nadal, yarı finalde 3 numaralı seri başı Milos Raonic’i turnuva dışında bıraktı. Yarı finalde Gregor Dimitrov ile beş setlik bir mücadelenin ardından adını finale yazdırdı.

Kadınlarda ise Venüs Williams Pavlyuchenkova’yı geçtikten sonra kadınlarda dünya bir numarası Kerber’i elemiş olan Coco Wanderwege’i iki sette geçerek adını finale yazdırdı. Serena Williams ise, çeyrek finalde genç raket Johanna Konta’yı eledikten sonra, yarı finalde Lucic-Baroni’yi yenerek finalde kendine yer buldu.

Serena 6-Venus 2

Kadınlarda Venus Williams (37), 2008 Wimbledon şampiyonluğu sonrasında tekrar bir Grand Slam finali görme başarısını gösterdi. En son Williams kardeşler bir Grand Slam finalinde karşı karşıya geldiğinde takvimler 2003 senesini gösteriyordu. 2003 Wimbledon finalinde Venüs Williams karşısında kazanan Serena, 14 yıl sonra tekrar kardeşiyle finalde karşılaşmış olacak.

Daha önce çeşitli turnuvaların finallerinde 8 kez karşı karşıya gelmiş olan Williams kardeşlerden Serena 6-2 üstün durumda. Serena Williams kazanması durumunda kariyerindeki toplam Grand Slam şampiyonluğunu 23’e çıkartacak ve bu anlamda rekoru paylaştığı Steffi Graf’ı geçerek, açık dönemin en fazla Grand Slam kazanan sporcusu olacak.

Nadal 6-Federer 2

35 yaşına gelen ve kariyerinde 17 şampiyonuğu bulunan Federer, final maçını kazanması durumunda 2012 Wimbledon’dan sonra ilk kez bir grand slam kazanmış olacak. Rafael Nadal ise 2014 Rolland Garros’tan sonra ilk kez bir grand slam kazanmanın eşiğinde. Federal-Nadal arasında tenis tarihinin en büyük rekabetlerinden birinin yaşandığını düşünen kişi sayısı oldukça fazla. İki oyuncu daha önce Grand Slam finallerinde 8 kez karşılaşmış, bu maçların altısını Nadal kazanmıştı. Roger Federer, Nadal’a karşı kazandığı iki Grand Slam finalini de Wimbledon’da gerçekleştirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.