Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fransa’da Fillon’un cumhurbaşkanlığı adaylığı sallantıda

Fransa’da sağ merkezin cumhurbaşkanı adayı olan François Fillon ile ailesini kapsayan yolsuzluk iddiaları genişliyor.

Fransız Le Canard Enchainé dergisi, bir hafta önce Fillon’un, eşi Penelope Fillon’u kağıt üstünde “milletvekili danışmanı” göstererek 8 yılda 500 bin avro kazanç sağladığını açıklamıştı.  

Dergi bugün Fillon’un çocuklarını da içeren yeni iddialarda bulundu. İddialara göre Fillon beş çocuğundan ikisini henüz avukatlık statüsüne erişmemişken işe almış ve kendilerine 84 bin avro ödenmesini sağlamış. Dergi ayrıca eşinin faydalandığı haksız kazançların toplamının 900 bin avroya ulaştığını da ileri sürdü.

İddialar Fillon’un cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sağ muhafazakârları temsil etmesini zora sokacak gibi görünüyor. İddialar ispatlanırsa, özellikle çocuklarını henüz avukatlık belgesi olmadan “parlamenter asistanı” statüsüyle işe aldırmış olmasını hukuken izahı zor olacak.

Fillon iddiaları reddederken eşinin her daim kendisiyle çalıştığını, konuşmalarını düzelttiğini, vakit ayıramadığı insanlarla görüştüğünü ve kendisini temsil ettiğini söylemişti. Eklenen yeni iddialardan sonra ise “Güvenim tam ve bu soruşturmanın sonucunu bekliyorum. Fakat şunu söyleyebilirim, 5. Cumhuriyet’in tarihinde hiç böyle bir durum olmamıştır” dedi.

Fillon’un adaylıktan çekilmesi durumunda aşırı sağın adayı Marine Le Pen’in şansının artacağı öngörülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.