Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de kiliselerin aday destekleme yasağı kalkmak üzere

ABD Başkanı Donald Trump, dün katıldığı bir yemekte, kiliselerin, seçimlerde aday olan siyasetçileri desteklemesini yasaklayan bir yasayı değiştireceğini açıkladı.

Mevcut düzenlemeye göre ABD’deki kiliselerin, siyasi ve toplumsal konularda fikir beyan etmesinin önünde hukuki bir engel yok. Ancak, bir adayı açıkça desteklemeleri durumunda vergi muafiyetlerini kaybediyorlar.

Trump, 1954’de yürürlüğe giren ve “Johnson yasası” olarak bilinen bu yasayı iptal edebilirse, kendisini destekleyen muhafazakâr Hıristiyanların ve Evanjelistlerin uzun zamandır talep ettiği bir şeyi gerçekleştirmiş olacak. Ancak, yasa değişikliğinin, Kongre’den onay alması gerekiyor. Cumhuriyetçilerin bir kısmının ve Demokratların, din ve devlet işlerinin ayrılması ilkesine darbe vuracak bu değişikliği desteklemeyeceği tahmin ediliyor. Bu yüzden Johnson yasasından “tamamen kurtulacağını ve onu tamamen yok edeceğini” belirten Trump’ın, bu değişikliği geçirmesi zor gözüküyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.