Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Superbowl reklamlarında göçmenlere sahip çıkıldı

Dünyanın en önemli spor etkinliklerinden biri olan, ABD’deki Amerikan futbolu liginin şampiyonluk maçı Super Bowl dün oynandı. 51. kez gerçekleşen final karşılaşmasında New England Patriots, Atlanta Falcons’u yenerek şampiyon oldu.

ABD’de tüm hayatı durduran müsabaka öncesinde, maçın kendisi kadar, gece boyunca sahneye çıkacak sanatçıların performansları ve maç arasında oynayacak reklamlar da izleyiciler tarafından merakla bekleniyor. Şirketler bu sene, 100 milyondan fazla kişi tarafından izlenen Super Bowl’a hazırladıkları reklamlarda, 30 saniye için 5 milyon dolar ödediler.

Bu sene, Super Bowl’a reklam veren şirketlerin bazılarının hazırladığı içeriklerin, Donald Trump’ın  göçmenlerle ilgili politikalarını eleştirmesi, ABD kamuoyunda geniş yankı buldu. Airbnb, Coca-Cola ve Budweiser, hazırladıkları reklamlarda, çok kültürlülüğü övdü ve ABD’nin bir göçmenler ülkesi olduğunu bir kez daha hatırlattı.   

Airbnb, Super Bowl’un arasında gösterilen reklamında şöyle dedi: “Kim olursanız olur, nereden gelirseniz gelin, kimi severseniz sevin ya da neye inanırsanız inanın, hepimizin buraya ait olduğuna inanıyoruz.” “Dünya, başkalarını daha fazla kabul ettikçe güzelleşir”:

https://www.youtube.com/watch?v=5qUTYHnLz2g

Trump’ın göçmen politikasıyla ilgili bir eleştiri de bira markası Budweiser’dan geldi. Budweiser, reklamda, şirketin kurucularından birinin Almanya’dan ABD’ye göçmen olarak gelişinin hikayesini anlattı:

 

Coca-Cola ise 2014’teki Super Bowl’da gösterdiği reklamı değiştirerek, arkada çalan America is Beautiful (Amerika Güzeldir) şarkısının farklı dillerde seslendirildiği bir versiyonu yayınladı:

http://www.youtube.com/watch?v=8iatvn7cUZ8

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.