Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

IŞİD saldırdı: Pakistan’da 75, Irak’ta 52 ölü

Pakistan’ın Sindh bölgesindeki bir Sufi türbesini hedef alan intihar saldırısında 75 kişi hayatını kaybetti, en az 150 kişi yaralandı. Saldırıyı IŞİD üstlendi.

Saldırı, Lal Şahbaz Kalender türbesinin içinde, birçok kişi ibadet ederken gerçekleşti. IŞİD’in, Pakistan’ın içinde etkin bir varlığı yok ama ülkedeki bazı küçük cihatçı örgütlerle yakın ilişkileri var. Örgüt bir süredir, Pakistan’daki çeşitli Sufi türbelerine saldırılar düzenliyordu.

Pakistan hükümeti bu saldırının ardından, Afganistan sınırını kapatma kararı aldı.

Bağdat’ta 52 ölü

Dün, Bağdat’ın güneyindeki bir ikinci el araba pazarını hedef alan ve bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 52 kişi hayatını kaybetti. Bağdat’ta gerçekleşen saldırıyı da IŞİD üstlendi.

IŞİD, örgütün haber ajansı Amak’tan yaptığı açıklamada Iraklı Şiileri hedef aldığını söyledi. Dün gerçekleşen saldırı, Musul’un kontrolünü kaybeden örgütün, bu hafta içinde, Bağdat’ın ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı mahallelerini hedef aldığı üçüncü saldırı oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.