Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkel-Trump buluşması fırtınadan sonraya kaldı

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in bugün gerçekleşmesi beklenen ABD ziyareti, olumsuz hava şartları nedeniyle ertelendi.

Merkel, uçağı havalanmadan kısa süre önce alınan görüşmeyi erteleme kararını Trump’ı telefonla arayarak bildirdiğini ifade etti.

ABD’de bu fırtına sebebiyle olağanüstü hâl ilan edildi. New York’ta bugün saat 04.00 itibariyle metro seferleri durduruldu.

Beyaz Saray Basın Sekreteri Sean Spicer, ABD’nin kuzeydoğusunda beklenen yoğun kar yağışı ve fırtına gerekçesiyle buluşmanın Cuma gününe ertelendiğini açıkladı.
İki lider arasında ilk kez gerçekleşecek olan görüşmede  NATO, IŞİD, Ukrayna anlaşmazlığı ve iki ülke arasında koordinasyon gerektiren konuların konuşulması bekleniyor. Ayrıca bir basın konferansı da verilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.