Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Köln Belediyesi Ermeni Anıtı’na onay verdi

Almanya’da Köln Belediyesi, şehirde bir Ermeni Soykırım Anıtı dikilmesine onay verdi.  Karar Köln kentinde yaşayan Türk kökenliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, şehirde yaşayan Ermeni kökenlilerin talebini değerlendiren Köln Belediyesi, söz konusu anıtın bir mezarlığa dikilmesine onay verdi. Belediye’nin ilgili komisyonu, Ermeni cemaatinin Belediye’ye ait bir mezarlıkta, haç şeklinde taş bir anıtın dikilmesi talebinin kabul edildiğini açıkladı.

Karar kentte yaşayan Türkler tarafından tepkiyle karşılandı. Köln Türkleri Dayanışma ve İnisiyatif Platformu Sözcüsü Levent Taşkıran, söz konusu mezarlık önünde basın toplantısı düzenledi. Taşkıran konuşmasında şunları söyledi:

“Yönetmeliğe göre bireysel anma dışında, bu şekilde siyasi ve toplumsal anma durumu mezarlık yönetmeliğine aykırı bir durum. 100 binden fazla Türk’ün yaşadığı bir şehirde böyle bir kararın alınması iç barışı bozacak bir adımdır. Kesinlikle bu kararı tanımıyoruz, bu kararı reddediyoruz ve bunu antidemokratik buluyoruz.”

Taşkıran ayrıca Köln Belediyesi’yle sürekli temas halinde olmalarına rağmen konu hakkında kendilerinin görüşünün alınmadığını söylerken, kararın toplumdaki iç barışı bozacağını ifade etti.

Artı Gerçek’in haberine göre Köln’ün bağımsız Belediye Başkanı Henriette Reker, kararın tüm fraksiyonların birliğiyle alınmasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

Anıtın dikilmesi planlanan Lehmbacher Weg Mezarlığı’nda Müslümanlar’a ait bir bölüm de bulunuyor.

Köln kentinde 5 bin civarında Ermeni kökenli yaşarken, Türk kökenlilerin sayısı 100 bini buluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.