Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk hackerların Twitter’da “Nazialmanya”, “Nazihollanda” saldırısı

Bu sabah yüzlerce yüksek profilli ve doğrulanmış Twitter hesabı siyasi iktidar yanlısı Türk hackerlarca ele geçirildi. Uluslararası Af Örgütü, Borussia Dortmund FC, BBC Kuzey Amerika, BM Çocuklara Yardım Fonu, Alman gazetesi Die Welt, Duke Üniversitesi, Forbes ve Starbucks Arjantin de bu sabah heklenen binlerce Twitter hesabından bazıları.

Ele geçirilen hesapların hepsinde “卐 #Nazialmanya#Nazihollanda Bu size ufakbir#OSMANLITOKADI #16Nisan da görüşmek üzere Nemi yazdım Türkçe ÖĞREN #RT” mesajı paylaşıldı. Mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2009 yılındaki Davos Zirvesi’nde dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e ‘one minute’ dediği anların da yer aldığı “Reis’i Üzeni de biz üzeriz” başlığıyla bir video da yer aldı.

Heklenen hesapların bazılarında söz konusu paylaşım durmaya devam ederken Borussia Dortmund ve Texas Baseball gibi bazı hesaplar mesajı sildi.

Dortmund ayrıca bir de mesaj yayınlayarak kendilerini uyaran takipçilerine teşekkür etti. Mesajda, “Hesabımıza bir hacker saldırısı olmuştur. Uyarılarınız için teşekkür ederiz. Atılan mesajlar derhal silinmiştir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.