Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KHK mağduru Cenk Yiğiter, avukatlık hakkını nasıl kazandığını anlattı

679. sayılı KHK ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki görevinden ihraç edilen Dr. Cenk Yiğiter, yaptığı staj başvurusunun Ankara Barosu tarafından kabul edilmesinin ardından geride bıraktığı süreci değerlendirdi.

Cenk Yiğiter: “Bu karar diğer barolara cesaret verecek” dedi.

Yiğiter, ihracın ardından yaptığı stajyerlik başvurusunun reddedilmesi sürecinde meydana gelen hukuksuzluklara dikkat çekti. Savcının baroya kasıtlı olarak yanlış evrak verdiğini belirten Yiğiter, savcı hakkında şu iddialarda bulundu: “2013’te başlayan ve 21 Kasım 2016’da takipsizlikle sonuçlanan Gezi Parkı soruşturması sürmekte olan bir FETÖ soruşturması gibi yansıtıldı.”

Ankara Barosu’nun verdiği son kararın örnek olacağını ifade eden Yiğiter, “ Ankara Barosu gibi büyük bir baronun bu kararı alması önemliydi, bu karar diğer barolara cesaret verir.” diye konuştu.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/312702998″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Hazırlayan: Yasin Almaz

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.