Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pentagon: “Rakka operasyonunda YPG kesin olacak, Türkiye belli değil”

IŞİD’e karşı yürütülen “Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik-Ortak Görev Gücü Sözcüsü” Albay John. L. Dorrian,  ABD Savunma Bakanlığı’nda (Pentagon) düzenlenen basın toplantısına video konferans yöntemi ile katılarak Rakka’nın IŞİD’ten alınması için yürütülecek operasyona YPG’nin katılacağını söyledi.

John L. Dorrian: “Rakka’nın kurtarılmasında Kürtlerin katılıp katılmayacağı konusunda, evet belli bir düzeyde katılmalarını öngörüyoruz. Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile ve Suriye Arap Koalisyonu birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Rakka operasyonuna katılan güçlerin yüzde 75’i Suriyeli Araplar. Bu da bölgenin demografik yapısının bir yansıması. Ayrıca bunun içinde Kürtler, Hıristiyanlar ve başkaları da var”  Dorrian ayrıca Rojava Peşmergelerini Suriye’nin kuzeyinde başta Rakka olmak üzere yürütülen operasyonlara şimdilik dahil etmeyi düşünmediklerini söyledi.

Operasyonda Türkiye’nin rolü ne olacak?

Rakka operasyonunda Türkler de bir rol oynamak istiyorlar, kaç asker katılabilir ? sorusu üzerine Dorrian şöyle konuştu:

“Türkiye’nin oynayacağı rol konusunda, haftalardır hatta aylardır açıklıkla söyledik, Kuzey Suriye’de IŞİD’i yenmek için Türklerin bir rol oynamasına açığız. Bu rolün ne olacağı, olup olmayacağı konusunda henüz bir anlaşmaya varmış değiliz. Ama askeri ve diplomatik kanallardan Türkiye ile her gün görüşüyoruz. Bu çalışmaların sonunda durum belli olacak” dedi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.