Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da ETA silah bırakacağını açıkladı

Fransız Le Monde gaztesinin haberine göre; ayrılıkçı Bask örgütü ETA silah bırakma kararı aldı. Habere göre; silahların bırakılmasının 8 Nisan’da tamamlanması öngörülüyor.

Bask bölgesinin lideri Inigo Urkullu’nun bugün silah bırakma planıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Le Monde’a konuşan, Baskların bağımsızlığı için çalışan bir örgüt olan Bizi’nin sözcülerinden Txetx Etcheverry, “ETA, 8 Nisan akşamı itibariyle tamamen silah bırakmış olacak” dedi.

1950’lerin sonlarında Franco diktatörlüğü döneminde, Kuzey İspanya ve Güney Fransa’da bağımsız bir Bask devleti oluşturma gayesiyle kurulmuş olan ETA, geçtiğimiz on yıllar içerisinde 800’ü aşkın kişiyi bombalı eylemler ya da suikastler ile öldürmüştü. 2011 yılında tek taraflı olarak ateşkes ilan eden ETA, son yıllarda liderleri dahil olmak üzere yüzlerce üyesinin tutuklanması ile ciddi ölçüde kan kaybetmişti.

ETA’nın sliah bırakması konusunda İspanya Hükümeti henüz bir açıklama yapmadı.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.