Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Susam Sokağı’nın yeni sakini: Otizmli Julia

1969 yılından beri çocuklarla buluşan Susam Sokağı, Nisan ayında Julia isimli yeni bir karakteri ağırlamaya hazırlanıyor. Julia, Susam Sokağı’na katılan ilk otizimli karakter olacak.

Türkiye’de 1980’lerde yayımlanmaya başlayan dizi çocukların gelişimi için en iyi yapımlardan biri sayılıyor. Julia karakteri ilk olarak yaklaşık bir yıl önce Susam Sokağı, Biz Hayret Vericiyiz 1,2,3 adlı dijital dergide yer almıştı.

Susam Sokağı ekibi Julia karakterini oluştururken otizm ile ilgili olarak birçok uzmandan, aileden ve organizasyondan görüş ve öneri almış. Julia’ya otizmli bir çocuğun babası olan Stacey Gordon hayat verecek.

Julia’nın diziye katıldığı ilk bölümde de otizmli bireylerin dünyayı nasıl farklı algıladığı ve bu yüzden onlarla nasıl iletişim kurulması gerektiği net bir şekilde anlatılıyor. Edi ile Büdü, sokağa yeni gelen Julia’yı minik Kuş ile tanıştırmak istiyor ancak Julia, Minik Kuş’un elini sıkmıyor. Edi ile Büdü Minik Kuş’a Julia’nın bazen değişikliklere alışmak konusunda diğer insanlardan farklı olduğunu anlatıyor.

 

 

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.