Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oda Tv davasında beraat kararı

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Oda TV davası duruşmasında karar açıklandı. Mahkeme, davada yargılanan tüm sanıkların beraatine karar verdi. Beraat eden tüm sanıklar tazminat davası açabilecek.

Oda TV davasında rol alan kamu görevlileri hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Davanın karar duruşması Çağlayan Adliyesi’nde görüldü ve Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Ayhan Bozkurt, Ahmet Şık, Nedim Şener, Müyesser Yıldız, Doğan Yurdakul, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Yalçın Küçük, İklim Bayraktar,Hanefi Avcı’nın yargılanması tamamlandı.

Çağlayan Adliyesinde duruşma öncesi yapılan açıklamada Ertuğrul Mavioğlu “Oda TV Davası’nda bugün karar günü. Bir hukuk garabeti, bir kumpas, bir pusu bugün sona eriyor.En başından beri biz adalet istedik. 2400 yıl önce yaşamış Diyojen’den mülhem elimizde fenerle eylem yapıp gerçeklerin aydınlatılmasını istiyoruz dedik.” ifadelerini kullandı.

İfadeler sırasında Ahmet Şık, adliye sarayının adaletin mezarı olduğunu belirtti ve “Adliyenin girişindeki Themis heykelinin bir kefesinde haysiyet ve şeref,diğerinde haysiyetsizlik ve şerefsizlik var. İktidar tetikçiliği yapan hakim ve savcılar için hep o kötü taraf ağır basıyor” dedi.

Duruşmaya CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Sezgin Tanrıkulu, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu ve gazeteciler destek verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.