Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

‘’Ara ile Şamiram’’ efsanesi tekrar sahneleniyor

Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği ile Maral Dans Topluluğu Ermeni mitolojisinde imkansız aşkı konu alan Ara ile Şamiram efsanesini sahneleyecek. Gösteri 28 Nisan cuma günü Şişli Kent Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

‘’Ara İle Şamiram’’ efsanesi Ermeni Kültürü ve Dayanışma Derneği ve Maral Müzik ve Dans Topluluğu’nun işbirliğiyle tekrar sahneleniyor. Daha önce Akatlar Mustafa Kemal Merkezi Atilla İlhan Solunu’nda sahnelenen gösteri izleyenlerin büyük beğenisini toplamıştı. Üç yıllık bir çalışmanın ürünü olan gösteri için 33 dansçı, 90 kostüm ve 150 aksesuar kullanılmıştı.

Gösteriye konu olan imkansız aşkın hikayesi ise şöyle:

Ermeni mitolojisindeki efsaneye göre, yakışıklılığı ve mertliği ile çevresine nam salan Ermeni Kral Ara Keğetsig (Güzel Ara), karısı Nıvat ile mutlu bir hayat sürmektedir. Ara’nın güzelliğine kapılan zeki ve ihtiraslı Asur kraliçesi Şamiram, ona evlenme teklif eder. Karısına ve ülkesine duyduğu sadakat gereği Ermeni Kral, Şamiram’ın teklifini geri çevirir. Bunun üzerine Şamiram ordularını Ermenistan’a gönderir ve komutanlarına Ara’yı canlı getirmelerini emreder.

Dans gösterisinin koreografisi Ermeni halk oyunlarından esinlenilmiş. Yönetmenliğini İpek Akkaya’nın yaptığı gösteri 28 Nisan saat 20.30’da Şişli Belediyesi Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.