Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Esad yönetimi Şam Havalimanı saldırısından İsrail’i sorumlu tuttu

Suriye’de Şam Uluslararası Havalimanı yakınlarında patlamalar meydana geldi. Suriye yönetimi patlamadan İsrail’i sorumlu tutarken; İsrail, “olay” olarak nitelendirdiği patlamayı dolaylı olarak üstlendi.

Esad yönetimine ait devlet televizyonu, Şam Havalimanı yakınlarındaki askeri baz noktaların İsrail füzeleri tarafından vurulduğunu duyurdu. Saldırıda can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair bir bilgi verilmezken, maddi hasar meydana geldiği bildirildi. Sputnik’in haberine göre;  sosyal medyada saldırıya ait bazı görüntüleri paylaşan bazı Suriyeli aktivistler de, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini ve Hizbullah’a ait bir silah deposunun vurulduğunu öne sürdü.

İsrail cephesinden ise saldırıyı direkt olarak üstlendiklerine dair bir açıklama yapılmadı. Ancak İsrail İstihbarat Bakanı İsrael Katz, saldırının kendileri tarafından düzenlendiğini dolaylı olarak kabul etti. İsrail Ordu Radyosu’na konuşan Bakan Katz şu ifadeleri kullandı: “Bu olayın İsrail’in, Hizbullah’a silah transferini önleme politikalarıyla uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Hizbullah’a gelişmiş silah transferi yapılacağına dair istihbarat aldığımız her seferde harekete geçeceğiz. İran’ın Suriye’de askeri bir varlık oluşturmasını önlemek zorundayız”.

Deutsche Welle Türkçe’nin Hizbullah yanlısı El Manar televizyonuna dayandırdığı habere göre; saldırıda bir depo ve yakıt tankının vuruldu ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. El Manar televizyonu ayrıca, saldırının “büyük ihtimalle” İsrail tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi.

İsrail daha önce Suriye’deki Hizbullah birliklerine silah gönderilmesinin kendileri için “kırmızı çizgi” olduğunu ve böyle bir durumda her türlü askeri karşılığı vereceklerini duyurmuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.