Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Paul Pierce 19 yıllık NBA kariyerine nokta koydu

NBA efsanelerinden ‘Gerçek’ (‘Truth’) lakaplı Paul Pierce, formasını terlettiği son takım olan Los Angeles Clippers’ın, NBA playoff serisinde Utah Jazz’e elenmesinin ardından parkelere veda etti.

Dec 26, 2015; Salt Lake City, UT, USA; Los Angeles Clippers forward Paul Pierce (34) looks on as his team played the Utah Jazz at Vivint Smart Home Arena. The Clippers won 109-104. Mandatory Credit: Rob Gray-USA TODAY Sports

39 yaşındaki Paul Pierce, geçtiğimiz Eylül ayında Players Tribune adlı siteye yazdığı bir yazıda bu sezonun sonunda emekli olacağını belirtmiş ve şu ifadelere yer vermişti: “18 yıllık NBA kariyerimin ardından, her gittiğim şehirde bu sene son kez oynayacağıma inanmak zor. Bu yüzden, her antrenmanı, otobüs yolculuğunu, takımla akşam yemeğini ve sahaya çıkmayı özleyeceğim.”

Son senesinde doğduğu California eyaletinin takımlarından Los Angeles Clippers forması giyen Pierce, takımının playoff’lara yükselmesine katkı verdi. Batı grubunda normal sezonu dördüncü bitiren Los Angeles ekibinin playoff’lardaki rakibi sezonu beşinci sırada tamamlayan Utah Jazz’di. Büyük çekişmeye sahne olan eşleşmede Utah son maçını deplasmanda 104-91 kazanarak rakibini playoff dışına itti.  Böylece Paul Pierce, altı sayı attığı maçta 19 yıllık NBA kariyerini noktalamış oldu.

Pierce, 15 yıl sonra 2008 yılında NBA şampiyonluğuna ulaşan Boston Celtics kadrosunda yer almış, takımına kupa yolunda çok büyük katkılar yapmıştı. Kariyerinde 10 kez All-Star olan basketbolcu Larry Bird ve John Havlicek gibi Boston efsanelerinin ardından Celtics’te 20 bin sayı barajını aşan üçüncü isimdi. Pierce kaydettiği toplam 26 bin 397 sayıyla NBA tarihinin en skorer oyuncuları listesinde 15. sırada yer alıyor.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.