Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mülkiye’nin İnek Bayramı 12 Eylül’den sonra ilk kez yasaklandı: Ali Çolak ile söyleşi

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde uzun yıllardır kutlanan İnek Bayramı, bu yıl Dekanlık tarafından güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

Mülkiye’nin 1936 yılında Ankara’ya taşınmasıyla başlayan ancak tarihi çok daha geriye dayanan İnek Bayramı için her sene olduğu gibi aylar öncesinden hazırlıklar başlamıştı. Ancak bayramdan bir gün önce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı sitesinden bir açıklama yaparak İnek Bayramı’nın yapılmayacağını bildirdi. Açıklamada gerekçe şöyle belirtildi:

“Rektörlüğümüze ulaşan çeşitli güvenlik tehditlerine dair bazı duyumlar sebebiyle, Üniversitemiz Cebeci Yerleşkesinde 02-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında bilimsel ve akademik etkinlikler dışındaki hiçbir faaliyete izin verilmeyeceği Ankara Üniversitesi Rektörlüğünce bildirilmiştir.

Bu nedenle, 04-05 Mayıs 2017 tarihleri için planlanan İnek Bayramı yapılamayacaktır.”

Peki yıllardır yapılan bu bayram nasıl ortaya çıktı? Mülkiye için anlamı ne ve neden yasaklandı? Mülkiyeliler Birliği Eski Başkanı Ali Çolak, Medyascope.tv özel yayınında anlattı:

Yasağa rağmen kutlama

Bugün Cebeci kampüsünde toplanan öğrenciler yasağa rağmen bayramı kutladı. Bayramın yasaklanamayacağını söyleyen öğrenciler, kutlamaya devam edeceklerini belirtti.

FOTO 1

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/320941610″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.