Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Abdullah Gül: “Bazı çevreler başta ben olmak üzere Ak Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları hakkında ahlak dışı davranışlar içinde”

Önceden duyurulduğu gibi 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cuma namazı çıkışında, hakkındaki spekülasyonlar konusunda konuştu. Bilindiği gibi CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Gül’ün referandumda hayır diyen kesimlerin 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki adayı olabileceğini söylemişti. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Elitaş da Gül’ü bu söylentiler hakkında konuşmaya çağırmıştı.
Cuma namazını İstanbul Esenyurt’taki Serhan Tirit Merkez Camii’nde kılan Gül çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada önce adını vermeden Baykal’ı cevapladı: “Geçen günlerde bir siyasetçinin çeşitli, kendi parti içi hesapları çerçevesinden yaptığı çeşitli taktiler. O konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını. Ama üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar.”

 

“Ahlak dışı davranışlar”

Ardından Elitaş’ın adını vermeden “Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söylemeye kalktılar” dedikten sonra şöyle devam etti: “Bazı çevreler başta ben olmak üzere Ak Parti’nin gerçek öncüleri kurucuları emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar ahlak dışı davranışlar edep dışı, bunların nasıl organize olduğunu herkes biliyor. Bunun karşısında da sükutu gerçekten çok üzüntüyle karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.”

 

“7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım”

Gül konuşmasının son bölümünde ise konuyu kendi cumhurbaşkanlığı dönemine ve Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullara getirdi: “Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım. Sonra ayrılınca da günlük siyasete girmeyeceğimi defalarca söyledim. Ama tabii ki bütün birikimimi, bilgimi, tecrübemi yeri geldiğinde ülkem için paylaşma sorumluluğum var.
Bunları yeri geldiğinde ülkemizi yöneten değerli arkadaşlarımla baş başa gelerek paylaştım; yeri geldiğinde de kamuoyuyla paylaştım. Bu şekilde paylaşmaya da devam edeceğim. Şimdi baktığımızda ülke zaten yeteri kadar kutuplaşmanın ve seçimlerin yorgunluğu içerisinde. Onun için Türkiye’nin önüne bakması gerekir.
Türkiye’nin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çıkarlarını tehdit eden gelişmeler var. İçeride bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkın ihtiyaçları var. Herkesin şimdi buna yönelmesi, bunları çözmek için uğraşması, bu uğurda da elinden gelen her şeyi yapması gerekir.
Bu çerçevede muhakkak ki hükümete yardımcı olmak gerekir. Diğer sorunlara yardımcı olmak gerekir. Ve Türkiye’nin bütün bu zorlukları aşması, tarihinde ilk defa kaldığı tehlikeler var, yurtdışından kaynaklanan; bütün bunları aşmak için büyük bir birlik beraberlik içinde soğukkanlı biçimde hareket edilmesi lazım. Bu fikirlerimi bu şekilde paylaşırım. Ama onun ötesinde polemiklere sokmak için uğraşanları da hiç ciddiye almam, dikkate almam.”

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.