Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vatikan’da Trump-Papa görüşmesinden çok Trump’ın eşi ve kızının başlarını örtmeleri konuşuldu

ABD Başkanı Donald Trump’ın yurtdışı temasları devam ediyor. Trump; Suudi Arabistan, İsrail ve Filistin’in

Donald Trump bugün Vatikan’daki Papalık Sarayı’nda Papa Francis’le 30 dakika süren bir görüşme yaptı. İki lider görüşme öncesinde basın mensuplarına poz verirken, Donald Trump’ın beraberindeki eşi Melania Trump ve kızı Ivanka Trump’ın siyah birer örtüyle başlarını örttükleri görüldü. Melania ve Ivanka Trump, Suudi Arabistan gezisi sırasında başlarını örtmemişlerdi.

Görüşmeyi takip eden gazetecilere göre, ikilinin başbaşa görüşmesi oldukça mesafeli geçti. Trump’ın Papa Francis’le tanışmaktan onur duyduğunu söylediği aktarılırken, Trump’ın görüşmeden ayrılırken Papa’ya dönerek söylediği; “söylediklerinizi unutmayacağım” ifadesinin içeriği ise anlaşılamadı.  

İki liderin görüşmesinin ardından Vatikan’dan bir açıklama geldi. Açıklamada ikilinin, “Ortadoğu’daki durum”, “dünya barışı”, “dinlerarası diyalog” gibi konular hakkında konuştukları belirtildi.

Papa Francis ve ABD Başkanı Trump, 8 Kasım’daki ABD Başkanlık seçimleri öncesindeki propaganda sürecinde sık sık karşı karşıya gelmişti. İki liderin özellikle göç, küresel iklim değişikliği, silah ticareti, idam cezası konularında birbirine oldukça zıt görüşlere sahip olduğu biliniyor. İkilinin üzerinde anlaşabildiği tek nokta ise kürtaj karşıtlığı.

Öte yandan Trump-Papa Francis görüşmesinden bir gece önce Greenpeace Vatikan’da bir eyleme imza attı. Greenpeace eylemcileri Vatikan’daki San Pietro Kilisesi üzerine “Planet Earth First” (Önce Dünya Gezegeni) ibaresini yansıtarak, Trump’ın başkanlık seçimleri sürecinde kullandığı “Önce Amerika” sloganına gönderme yaptı.

Donald Trump’ın başkanlık ettiği ABD heyeti Vatikan’daki temaslarını tamamlarının ardından NATO Zirvesi’ne katılmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e hareket etti. Trump ve heyeti Cuma ve Cumartesi günleri Sicilya’da düzenlenecek olan G7 Zirvesi için yarın gece tekrar İtalya’ya dönecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.