Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beşiktaş’ın 3. yıldızı kazandığı 15. şampiyonluğunun öyküsü

Beşiktaş, dün Gaziantep deplasmanında oynadığı karşılaşmayı 4-0 kazanarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Peki sabah saatlerine kadar kutlamalarının devam ettiği şampiyonluk nasıl geldi?

2016-2017 Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu’na “Efendi” mottosuyla çıktı Beşiktaş. O dönem kulübün iletişim danışmanı olan Rıdvan Akar Medyascope.tv’de katıldığı yayında “Efendi” mottosunu ve takımın sezon içindeki hedeflerini anlatmıştı.

Sezon öncesi transfer döneminde bir önceki sezon Fenerbahçe forması giyen Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in yanı sıra Adriano, Gökhan İnler, Talisca, Aboubakar ve kaleci Fabri siyah-beyazlı renklere bağlandı. Şampiyonluk için iddialı bir kadro kuran Beşiktaş, Süper Kupa’yı Galatasaray’a kaptırıp ligin ikinci haftasında da Konyaspor’la berabere kalınca kafalarda soru işaretleri belirdi. Takip eden bazı maçlarda iyi oyun göz doldursa da Benfica, Galatasaray ve Dinamo Kiev beraberlikleri taraftarı ürpertti. Ama buradan sonra vitesi artıran takım, arasında Napoli deplasmanı da olan 4 maçı üst üste kazandı ve biraz olsun nefes aldı.

Gökhan Gönül ve Caner Erkin'den şampiyonluk pozu
Gökhan Gönül ve Caner Erkin’den şampiyonluk pozu

2016 yılı sonu yaklaşırken önce Fenerbahçe’yle yaşanan beraberliğin ardından Dinamo Kiev deplasmanında yaşanan 6-0’lık mağlubiyetin travmatik etkilerinin olması bekleniyordu. Ancak Kara Kartal bu zorlu süreci rahat atlattı; hedefi UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğuna çevirip, ligde de Bursaspor ve Kayserispor galibiyetleriyle zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Sezon arası transfer döneminde daha önce Türkiye deneyimi bulunan Ryan Babel takıma katıldı. Ayrıca Ersan Adem Gülüm ve Demba Ba da takıma döndüler. Ligde işler yolunda gitse de Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye yenilerek elendiler. UEFA Avrupa Ligi’nde ise önce Hapoel Beer Sheva’yı ardından da Olimpiakos’u geçilerek final için önemli bir mesafe kat edildi.

besiktas

Mart ayı sonunda Fenerbahçe ve Galatasaray ligde çok gerilerde kalmış, Beşiktaş’ın şampiyonluk için tek rakibi Başakşehir’le puan farkı da 5 olmuştu. Ama UEFA Avrupa Ligi’nde Lyon’a trajik bir şekilde elendikten sonra Başakşehir’e 3-1 kaybedince kısa süreli bir şok yaşandı.

Farkın iki puan olduğu günlerde Fenerbahçe’yle berabere kaldıktan sonra Bursaspor’u ve Kasımpaşa’yı yenip farkı dörde çıkardılar. 33. haftaya gelindiğinde rakip, küme düşmesi kesinleşmiş olan Gaziantepspor’du. Alınacak bir galibiyetin şampiyonluk anlamına geldiği maç için siyah-beyazlı taraftarlar Güneydoğu şehrine akın etti. Bir deplasman maçına benzemeyen mücadeleyi Kara Kartal 4-0 kazanarak tarihindeki 15. şampiyonluğunu kazandı ve formasına 3. yıldızı taktı. Ayrıca bu şampiyonluk Şenol Güneş liderliğindeki Beşiktaş’ın üst üste kazandığı ikinci şampiyonluğu olmuş oldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.