Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Merkel’in “artık başkalarına güvenemeyiz” açıklamasına Trump’tan sert cevap

ABD Başkanı Donald Trump bugün attığı bir tweet’le Almanya’ya tepki gösterdi.

Trump, tweet’inde şu ifadeleri kullandı: “Almanya’yla olan ticaretimizde bizim aleyhimize çok büyük açık var, ayrıca Almanya NATO’ya çok çok az para ödüyor. Bu ABD için çok kötü. Bu durum değişecek”.

trump-tweet

Trump’ın açıklamalarının, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in G7 Zirvesi’nin ardından, ABD’nin olumsuz tavrı nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını ifade etmek için sarf ettiği sert sözlerin ardından gelmesi dikkat çekti. Angela Merkel “başkalarına güvenebileceğimiz dönemler geride kaldı” demiş ve bunu son günlerde yaşadıklarından çıkan sonuca dayandırdığını söylemişti. Merkel ayrıca, her ne kadar ABD, Rusya ve yakında Avrupa Birliği’nden ayrılmaya hazırlanan İngiltere’nin dostları olduğunu söylese de, “Biz Avrupalılar, kendi geleceğimizi kendimiz belirmemiz gerektiğini öğrenmemiz gerekiyor” şeklinde konuşmuştu. Merkel’in bu sözlerine koalisyon ortaklığı yaptığı Sosyal Demokrat Partili Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel’den de destek gelmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.