Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İran Parlamentosu’ndaki saldırı anı

İran’da parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde yapılan eş zamanlı terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseldi. İran Parlamentosu’nda gerçekleşen ve IŞİD’in üstlendiği terör saldırısının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Parlamento binası içinden çekilmiş görüntülerde saldırganların ateş aştığı, insanların sağa sola kaçtığı ve yere düşenlerin olduğu görülüyor. Meclis ve Humeyni türbesine saldıran IŞİD’lilerin hepsi İran vatandaşı. İsimlerinden hareketle birinin Kürt, birinin Arap asıllı ve diğerlerinin İranlı olduğu tahmin ediliyor. Resmi açıklamayagöre saldırganlar IŞİD lideri Abu Aeshe Kurdi’nin emri altında ülkeye girmiş.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.