Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

25-0 kazanan antrenör Fair-Play’e aykırı davrandığı gerekçesiyle kovuldu

İspanya Gençler Ligi’nde, CD Serranos takımı yerel rakipleri Benicalap C takımını 25-0 mağlup etti. Kazanılan bu maç sonrası CD Serranos takımı antrenörünün görevine son verildi. Kulüp yöneticisi Pablo Alcaide, galibiyetin centilmenliğe aykırı olduğu için böyle bir karar aldıklarını söyledi: “Rakiplerinize saygı duymanız gerekir. Bu skorun ardından teknik direktörümüzün ayrılması gerektiğine karar verdik. Durumu iyi yönetemedi.”

Görevden alınan teknik direktörün avukatları ise müvekkillerinin takıma “İlerde baskı kurmayın, yalnızca yarı sahanıza geldiklerinde basın” demesine rağmen takımı dizginleyemediğini, farkın da bu yüzden açıldığını söyledi.

İspanya’nın alt yaş kategorilerindeki liglerinde karşılaşmalarda bol gollü galibiyetler sıklıkla görülüyor. Takımlara genellikle fark 10’a çıktıktan sonra daha fazla gol atmamaları tavsiye edilse de Benicalap C takımı 30 maçta 247 gol yiyip hiç puan alamayarak ligin son sırasına demir atmış durumda.

Bir örnek de Türkiye’den

Cengiz Özbek, 27 Mart 2017 tarihinde Hürriyet’te yayımlanan “Küçük basketbolcuları ağlatan ‘baskı’” adlı haberinde yaşananları şöyle anlatıyor:

“Oyuncular 11-12 yaşında kızlar. Öndeki takımın koçu, hâlâ tam saha baskı yaptırıyor. Oyuncular da kendilerine verilen görevi yerine getiriyor. Fark daha da açılıyor. Bu baskı yüzünden sahasından çıkamayan rakip takım oyuncuları ise artık gözyaşlarını tutamıyor. Birbirlerine sarılıp ağlamaya başlıyorlar. Koçları, kızlara sarılarak teskin etmeye çalışıyor. Tribünlerde veliler rahatsız. Averajın hiçbir öneminin bulunmadığı maçta sıfıra karşı farkla önde olan oyuncularına halen baskı yaptıran diğer koça tepkililer. Fark yiyen takımın oyuncularını teselli etmek isteyen hakemler ise çareyi öndeki ekip aleyhine üst üste fauller çalmakta buluyor. Bu sayede gerideki takım birkaç sayı buluyor ve müsabaka 103-4 sona eriyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.