Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mahkemeden MHP’li muhaliflere ret – Meral Akşener: “Adaletin ruhuna El Fatiha”

Mahkeme, MHP’nin 19 Haziran 2016’da yapılan olağanüstü genel kurulunun iptaline, bu genel kurulda alınan tüm kararların yokluğunun tespitine karar verdi.

foto 1

MHP’li muhalifler Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak, 19 Haziran 2016’da Ankara’da MHP 6’ıncı Olağanüstü Büyük Kongresi’ni toplamıştı.

Kongrede parti tüzüğünün 63’üncü maddesindeki “Olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz” ibaresi değiştirilmişti. Ancak karar genel merkezce kabul görmemişti.

Daha sonra yapılan kongre mahkemeye taşınmıştı. Mahkemeye bugün kararını verdi. Ankara 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, kongredeki kararların iptaline karar vererek tüm kararları yok hükmünde saydı.

Muhalifler tepkili

Twitter eski MHP’li Sinan Oğan mahkeme kararının çıkmasından sonra, Twitter üzerinden yaptığı açıklamadan hakimlerin ‘AKP tarafından talimatlandırıldığını’ söyleyerek “Adalet, hakimlerin vicdanları yerine hükumetin talimatıyla yapılıyor. Dün FETÖ’nün emrine giren adalet, bugün AKP’nin emrindedir. Bugün en acil konu adaleti iktidar ve FETÖ tahakkümden kurtarmaktır” dedi.

‘Adaleti tahakkümden kurtarmadan Türkiye’nin normalleşmeyeceğini’ aktaran eski vekil, “Talimatlandırılmış emir kulu hakimler ve mahkemeler MHP delegesinin özgür iradesinin üstünde değildir, olamaz. MHP’de ülkücü iradeyi hakim kılana ve Türkiye’de de adaleti tesis edene kadar mücadelemiz sürecektir…” değerlendirmesinde bulundu.

Meral Akşener konuyla ilgili ilk değerlendirmesinde, “Kongre iptal oldu. Tam 10 dakikada dava bitti. 10 dakikada verilecek bir karar için bir yıl beklendi. 700 delegenin iradesi yok sayıldı. Adaletin ruhuna El Fatiha” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.