Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SP’li Birol Aydın: “Hükümet FETÖ yargılamalarına hâkim değil”

Saadet Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) İstanbul Şubesi Başkanı avukat Mustafa Yaman FETÖ suçlamasıyla tutuklandı. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın Bylock suçlamasına karşı çıkarken “15 Temmuz’dan itibaren hükümet edenlere sanki arkadan birileri hükümet ediyor” dedi.

Avukat Mustafa Yaman geçtiğimiz Perşembe günü Saadet Partisi olağan il yönetim kurulu toplantısı sonrası gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkeme sonucunda tutuklandı. Mustafa Yaman’a Bylock kullandığı suçlaması yapılırken adli bilişim uzmanı Halil Öztürkci yayınladığı belgeyle Yaman’ın telefonunda Bylock’a rastlanmadığını belirtti.

belge

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Aydın Bylock konusuyla ilgili “Bylock ile ilgili küçük bir şey bulsalar içeri tıkıyorlar. Bunu da marifetmiş gibi takdim ediyorlar. Sadece bu mesele bile Türkiye’de bir infiale neden olacak gibi görünüyor. Dijital deliller her türlü suistimale açık. Sonuçta Saadet Partisi’ne yapıştırılan bu leke tutmaz” açıklamasında bulundu.

FETÖ yargılamalarında yargıçların yoğun bir baskı altında olduğunu belirten Birol Aydın, “Bu baskı altında sağlıklı kararların verilmesini beklemek saflık olur. 15 Temmuz’dan itibaren belki biraz öncesinden başlayarak hükümet edenlere sanki arkadan birileri hükümet ediyor” dedi.

Saadet Partisi üyesi bir grup ise dün akşam Çağlayan Adliyesi önünde durumu protesto etti ve yapılan açıklamada Yaman’ın tutuklanmasıyla ilgili ‘çamur at izi kalsın’ mantığının işletildiği belirtildi.

eylem

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.