Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İnsan hakları savunucuları adliyede ifade vermeye başladı

İstanbul Büyükada’da eğitim toplantısındayken gözaltına alınan 10 insan hakları savunucusu adliyeye sevk edildi ve Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermeye başladı. Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser’in de aralarında bulunduğu insan hakları savunucuları ‘terör örgütü üyeliği’ ile suçlanıyor.

5 Temmuz 2017 tarihinden bu yana gözaltında tutulanlar sabah saatlerinde adliyeye getirildi, 14.00’dan itibaren de savcılık ifadeleri alınmaya başlandı. Gözaltındakilerin aileleri, arkadaşları, HDP Milletvekili Garo Paylan, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Rakel Dink de insan hakları savunucularına destek için Çağlayan’a geldi.

11 Temmuz günü gözaltı süresi yedi gün daha uzatılırken, Uluslarası Af Örgütü konuyla ilgili imza kampanyası başlatmıştı.

12 gündür gözaltında olan insan hakları savunucuları: İdil Eser (Uluslararası Af Örgütü Türkiye Direktörü), İlknur Üstün (Kadın Koalisyonu), Nalan Erkem (Helsinki Yurttaşlık Derneği), Özlem Dalkıran (Helsinki Yurttaşlık Derneği), Günal Kurşun (İnsan Hakları Gündemi Derneği), Veli Acu (İnsan Hakları Gündemi Derneği), Nejat Taştan (Eşit Haklar İzleme Derneği), Şeyhmuz Özbekli (Hak İnisiyatifi), Ali Garawi (İsveç vatandaşı insan hakları eğitimcisi), Peter Steudtner (Almanya vatandaşı insan hakları eğitimcisi)

foto

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.