Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’li Senatör John McCain’e beyin kanseri teşhisi kondu

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör John McCain’e beyin kanseri teşhisi kondu. Senatörün ofisinden yapılan açıklamada McCain’in çeşitli tedavi yöntemlerini incelemekte olduğu belirtildi.

McCain için düşünülen tedavi yöntemleri arasında kemoterapi ve radyasyon da bulunuyor. Yapılan açıklamada, konsültasyon sürecinde 80 yaşındaki politikacının evinde istirahat ettiği belirtildi.

McCain’in beynindeki tümör, geçtiğimiz hafta gözündeki bir kan pıhtısının alınması sırasında tespit edildi. McCain’in 32 yaşındaki kızı Meghan McCain de yaptığı açıklamada, ailenin bu gelişmeyle şoke olduğunu söyledi. Meghan McCain, “Bunu da bir diğer mücadele olarak görüyor. Ama pes etmeyecek. Çünkü hiçbir şey onu pes ettirmedi” dedi.

Donanma pilotu olarak katıldığı Vietnam Savaşı’nda beş yıl boyunca savaş esiri olarak tutulan ve işkence gören McCain, 2008 yılındaki ABD Başkanlık Seçimleri’nde Cumhuriyetçilerin adayı olarak Obama karşısında kaybetmişti.

McCain’in sıradışı yaşam öyküsünü buradan okuyabilirsiniz.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.