Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avrupa Merkez Bankası faizlere dokunmadı

Avrupa Merkez Bankası (AMB), Temmuz toplantısını bugün gerçekleştirdi. AMB bugünkü toplantıda faiz oranlarını değiştirmedi ve varlık alım programını 60 milyar euroda tuttu. Politika faizi sıfırda, mevduat faizi yüzde eksi 0,40’ta ve marjinal fonlama faizi de yüzde 0,25’te bırakıldı.

Gerekli olması durumunda parasal genişlemenin Aralık sonuna veya ötesine kadar devam edeceği belirtildi. Uzun bir süre daha faizlerin mevcut seviyelerde kalacağı, enflasyon istikrarlı bir hale gelene kadar parasal genişlemenin devam edeceği vurgulandı.

Avrupa Merkez Bankası’nın faizlerde değişikliğe gitmeme kararının ardından euro, dolar karşısında fazla değişmedi ve parite, gün içi en düşük seviyesi olan 1.1482’den işlem gördü.

Bugün TSİ 15:30’da Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi toplantı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Draghi Frankfurt’ta konuştu

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi faiz kararının ardından Frankfurt’taki basın toplantısında konuştu. Draghi konuşmasında “varlık alımlarının en az Aralık ayına kadar süreceğini, alımların enflasyonda sürdürülebilir toparlanma olana kadar devam edeceğini bildirdi. Son verilerin ekonomide güçlenmeye işaret ettiğini, enflasyon baskılarının ise durgun olduğunu söyleyen Başkan “Önemli miktarda genişlemeye ihtiyaç duyuluyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, büyümeye yönelik risklerin büyük ölçüde dengelendiğini belirten Draghi, küresel ekonomide yaşanan toparlanmanın ticareti ve ihracatı olumlu etkilediğini belirtti.

Son verilerin ekonomide güçlenmeye işaret ettiğini, enflasyon baskılarının ise durgun olduğunu söyleyen Başkan, “önemli miktarda genişlemeye ihtiyaç duyuluyor” dedi. Draghi ayrıca, para politikasının değişmemesi gerektiği kararının oy birliği ile alındığını vurguladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.