Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ege’de 6,3’lük deprem

Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında bu sabaha karşı saat 01:31’de, merkez üssü Gökova Körfezi olan 6.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, Yunanistan ve Türkiye’de birçok yerde hissedildi. Türkiye’de can kaybı olmazken Yunanistan’ın Kos Adası’nda biri Türk iki kişi hayatını kaybetti. Düşme ve atlamalar nedeniyle birçok yaralı hastanelere akın etti. Kandilli’den gelen açıklamada, depremin büyüklüğü 6,6 olduğu ve deprem sonrasında Bodrum’da 30-40 cm tsunami dalgası ölçüldüğü belirtildi.

“Bodrum deniz seviyesi istasyonunda 10 cm tsunami dalgası ölçülmüştür. Bodrum ve civarı kıyı bölgelerimizde tsunami gözlenmiştir. Bu depremin bu andan sonra mevcut gözlenen ve ölçümlenen değerlerden daha yüksek bir dalgaya neden olması beklenmemektedir.”

Depremi değerlendirem uzmanlar önümüzdeki üç hafta boyunca artçı sarsıntıların devam edebileceğini söylediler.

Depremin Türkiye’de en çok hissedildiği yerlerden biri olan Bodrum’da gece boyunca büyük panik yaşandı. Birçok insan geceyi sokaklarda geçirdi. Özellikle denizin 10 cm yükseldiği Gümbet’te 60 araç sürüklendi. Büyük maddi hasar meydana geldi.

gümbet 2gümbet1

Tsunamiden tekneler de etkilendi. Gümbet ve Kumbahçe sahilinde denizin yükselmesinin ardından çekilmesiyle birlikte dolgu alanında demirleyen tekneler parçalandı.

gümbet 3gümbet4

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.