Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Beyaz Saray’da küfürlü iç savaş

Beyaz Saray’ın geçen hafta göreve gelen yeni İletişim Direktörü Anthony Scaramucci, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus ve Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon için hakaret ve küfür içeren ifadeler kullandı.

Söz konusu konuşma, The New Yorker’dan Ryan Lizza’nın Scaramucci’nin Çarşamba akşamı ABD Başkanı Donald Trump, First Leydi Melania Trump, ve televizyoncu Sean Hannity’nin  yanı sıra Fox News’in eski yöneticilerinden Bill Shine ile Beyaz Saray’da yemek yediğini duyurması üzerine gerçekleşti.

Lizza’nın söz konusu yemeği duyurduğu Twitter mesajına öfkelenen Scaramucci, Lizza’yı telefonla aramış ve bu bilgiyi nereden aldığını sormuş. Lizza’nın kaynağını açıklayamayacağını söylemesi üzerine Scaramucci, Beyaz Saray’ın iletişim ekibinin tamamını işten atma tehditleri savurmuş.

Lizza, Scaramucci ile yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını, The New Yorker’ın internet sitesinde bugün yayınladı. Habere göre; Beyaz Saray İletişim Direktörü, yemeğe davet edilmediği için endişeye kapıldığını iddia ettiği Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Priebus için “Reince kahrolası bir paranoyak şizofren” diyor.

Priebus’un yakın zamanda istifa edeceğini ileri süren Scaramucci, telefon görüşmesinde hızını alamayarak, Beyaz Saray Baş Stratejisti Steve Bannon’a da yükleniyor. Scaramucci, Steve Bannon gibi olmadığını ve onu gibi kendisini tatmin etmeye çalışmadığını söylerken pornografik ifadeler kullanıyor.

Lizza’nın haberi ABD’de gündeme bomba gibi düşerken, Scaramucci, konuyla ilgili Twitter üzerinden açıklamalar yaptı. Scaramucci, ilk olarak, “Bazen renkli bir dil kullanırım. Bundan kaçınacağım ama Başkan Donald Trump’ın gündemi için verdiğim ateşli mücadeleden vazgeçmeyeceğim” dedi.

İki saat sonra yine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Bir gazeteciye güvenmekle hata ettim. Bir daha asla olmayacak” dedi.


Beyaz Saray da konuya ilişkin olarak açıklama yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders da Scaramucci’nin Twitter’daki açıklamasına ekleyecek bir şeyi olmadığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.