Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Birleşik Arap Emirlikleri 2021’de Mars’a sonda gönderecek!

Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı, ülkenin kuruluşunun 50. yılı olan 2021’de Mars yörüngesine bir inceleme aracı gönderileceğini duyurdu. Ajansın internet sitesinden yapılan açıklamada ‘Al Amal’ yani umut ismi verilen araştırma sondasının Temmuz 2020’de yolculuğuna başlayacağı ve BAE’yi Mars hakkında araştırma yapan 9 ülke arasına sokacağı belirtiliyor.

Al Amal 2021'de Mars yörüngesine girecek
Al Amal 2021’de Mars yörüngesine girecek

Birleşik Arap Emirlikleri Uzay Ajansı sadece 3 yıl önce 2014’de BAE Şeyhi  Halife bin Zahid El Nahyan’ın emri ile kurulmuş.

Al Amal Sondası Mars yolculuğunu böyle gerçekleştirecek
Al Amal Sondası Mars yolculuğunu böyle gerçekleştirecek

NASA Mars araştırmaları için bütçe bulmakta zorlanırken bütçesinin tamamı BAE tarafından karşılanan Mars’a gidecek ‘Al Amal’ uzay aracı için çalışmalar Muhammed Bin Raşid Uzay Merkezi’nde yapılıyor.

 

BAE Uzay Ajansı ve proje hakkında daha fazla bilgi için:

http://www.space.gov.ae/Page/20121/20167/Hope-Probe

http://www.emiratesmarsmission.ae/

 

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.