Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vicdan ve Adalet Nöbeti İstanbul’da

HDP’nin Diyarbakır’da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti, Diyarbakır’ın ardından İstanbul’da devam ediyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin 25 Temmuz’da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti, dün ilk nokta olan Diyarbakır Ekin Ceren Parkı’nda son bulmuştu. Bugün ise İstanbul Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda Adalet ve Vicdan Nöbeti devam ediyor. Toplam dört ilde yedi gün, 24’er saat sürecek olan nöbet İstanbul’dan sonra Van ve İzmir’de devam edecek.

IMG_6227

Güvenlik güçleri sabah saatlerinden itibaren parkın etrafını kapatarak giriş çıkışlara izin vermezken, parka sadece 30 kişinin girmesine izin verildi. HDP’li milletvekilleri de dâhil olmak üzere üst aramasıyla parka giriş yapılırken, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder parkın girişinde, “özellikle hükümeti arkalarına alan medya, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni itibarsızlaştırmaya çalışıyor. Nöbetimizi bir çığ gibi Edirne’den Hakkari’ye kadar yaygınlaştıracağız. Bu nöbet, Türkiye’de demokrasi ve barış isteyenleri bir araya getirecek. Buna engel olamazlar.  Bizim seçilmiş belediye meclis üyelerimiz, il ve ilçe başkanlarımız, eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz büyük bir imha operasyonuna maruz bırakıldı. Ama başaramayacaklar. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın barış” dedi.

Parka girişler yapıldıktan sonra grup toplantısı yapıldı. Toplantıda Filiz Kerestecioğlu ilk sözü aldı. Nöbetle ilgili alınan güvenlik önlemlerine değinen Kerestecioğlu, “biz eğer bu çeperler olmasa, burada ne kadar binlerce insanın olacağını ve hala da olmaya gayret edeceğini biliyoruz. Ama eylememiz demokratik siyasete, özgürlük, barış ve adalet, vicdan nöbetidir. Bu eylemi yedi gün boyunca burada sürdüreceğiz vekiller olarak, MYK olarak, parti meclisi olarak danışmanlarımızla birlikte ve sürekli ziyaretlere açık olacağız ve sizlerle birlikte olacağız” dedi.

Daha sonrasında HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay söz alarak, “ellerimizi yeni bir dünya kazanıncaya dek birleştireceğiz. Nuriye ve Semih gibi, Ahmet Şık gibi hakikati haykırmayı sürdüreceğiz. Diyoruz ki izleyici değil özneyiz, sessiz çoğunluk değil sesini yüksekçe haykıran halkız biz, beklemeyeceğiz, müdahale edeceğiz. Vicdan ve Adalet Nöbetimiz’de, uzun soluklu bir kutlu direniş yolundayız, zulme karşı dilsiz şeytan olmayacağız! Bizi açlığa mahkum etmek isteyenlere karşı ekmeğimizi bölüşüp onurumuzu çoğaltacağız. Milyonların sesini rehin aldığını sananlar, hapishanelerin adalet dalgalarıyla nasıl silinip anlamsızlaştığına şahit olacak.” dedi.

kemalbay

Adalet ve Vicdan Nöbeti, Ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Nöbetten sonra ise HDP’liler Eylül ayında İstanbul’da merkezi, diğer yerlerde ise bölgesel mitingler yapacak.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.