Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şikago’da esrarengiz bir cinayet: Polis iki akademisyenin peşinde

Şikago’da lüks bir apartman dairesinde 26 yaşındaki kuaför Trenton Cornell-Duranleau, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Soruşturma sonucu cinayet akademik ve uluslararası bir boyut kazandı.

resim
Wyndham Lathem, 42, Andrew Warren, 56 cinayet suçlaması ile aranıyor.

Cinayet soruşturmasında, Northwestern Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan mikrobiyolojist Wyndham Lathem (42) ile İngiltere’de Oxford Ünivesitesi’nde çalışan Andrew Warren (56) şüpheli kişiler olarak açıklandı. Cinayetin kurbanı Şikagolu kuaför Trenton Cornell-Duranleau, Lathem ile ilişkilendirilen bir dairede bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Dünyanın önemli üniversitelerinden bu iki şüphelinin ve kurbanın arasındaki ilişkinin ise ne olduğu çözüme ulaşmış değil.

Yetkililer Lathem ve Cornell-Duranleau arasında sadece bir  facebook bağlantısı olduğunu belirtiyor. Warren’in ailesi cinayetten birkaç gün önce kayıp ihbarında bulunmuş ancak Warren’ın ise ailesine ve erkek arkadaşına haber vermeden İngiltere’den ABD’ye seyahat ettiği ortaya çıkmış. Lathem ve Warren’ın Şikago’da cinayetin işlendiği lüks dairede beraber kaldıkları tahmin ediliyor. 

Cinayet isimsiz bir ihbar sonucu ortaya çıkmış. Cinayetin işlendiği apartmanın görevlisi daha önce dairenin bulunduğu katta bazı sorunların yaşandığını ve cinayetin işlendiği gece bağrışma seslerinin duyulduğunu söylüyor.

İki şüphelinin de dünyanın prestijli üniversitelerinde çalışıyor olması ve Warren’in İngiltere’den şüpheli yolculuğu ile olay uluslararası bir boyut kazanmış durumda. Yerel polis ve dedektifler Lathem ve Warren’ı bulmak için araştırmalarını federal polis ve  dışişleri bakanlığı desteğiyle sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.