Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Nijerya’da yine Boko Haram saldırısı: 31 balıkçı öldürüldü

Nijerya’da, Boko Haram, Çad Gölü’ndeki 31 balıkçıyı öldürdü. 2015 yılında ordunun kontrolü ele geçirdiği Baga kentini geçtiğimiz haftasonu Boko Haram’a bağlı bir grup işgal etmişti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) Orta Afrika'da, Orta Asya'daki Aral Gölü benzeri bir sorunla karşı karşıya olan Çad Gölü'nü görüntüledi. Suları yıldan yıla azalan göl özelikle kurak dönemlerde daha da kötü duruma düşüyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, Cumartesi günü Çad Gölü’ndeki adaları işgal eden cihatçı örgüt Boko Haram, dün de buradaki balıkçıları katletti. Nijerya’daki milis güçlerinin üyelerinden Babakura Kolo, AFP ajansına yaptığı açıklamada “Boko Haram, Duguri ve Dabar Wanzam adalarına saldırdı ve 31 kişiyi öldürdü” dedi.

Bölgede yaşayanların aktardığı bilgilere göre, Baga bölgesindeki balıkçılar düzenli olarak göle gidip burada birkaç gün kalıyor ve burada balıkçılık faaliyetlerini yürütüyor. Bokor Haram’ın işgal ettiği ve söz konusu katliamı gerçekleştirdiği bölgeyle tüm iletişim kesilmiş durumda.

çad gölü

Çad Gölü’nde balık avlanmasına ilişkin yasak ordu tarafından yakın zaman önce kaldırılmıştı. İki yıl boyunca tüm ticari faaliyetlerin yasaklandığı bölgede hayatını balıkçılıkla idame ettiren köylüler yeniden balıkçılık faaliyetlerine dönmüştü.

2009 yılından bugüne Boko Haram’la yaşanan çatışmalarda 20 binden fazla kişi hayatını kaybederken, 2 milyon 600 bin kişi de yerinden edildi. Tüm ekonomik hayatın yok olduğu Çad Gölü bölgesinde yaşayanların büyük çoğunluğu açlık ve kötü beslenmeyle mücadele ediyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.