Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Barselona’da minibüs terörü: 13 kişi öldü, 15’i ağır en az 80 yaralı var; IŞİD üstlendi

İspanya’nın Barselona kentinde Las Ramblas bölgesinde bir kamyonet kalabalığın arasına daldı. Barselona polisi, Twitter üzerinden yaptığı ilk açıklamada çok sayıda yaralının olduğunu söyledi. Reuters ise yerel kaynaklara dayanarak önce iki kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi, ardından yerel medyaya dayanarak “en az 13 kişi”nin öldüğünü duyurdu.
Katalunya İçişleri Bakanı Joaquim Forn de 13 kişinin öldüğünü doğruladı. Daha sonraki bir basın toplantısında bölgesel yönetim başbakanı Carles Puigdemont, 15’i ağır durumda en az 80 kişinin yaralı olduğunu açıkladı.

Barselona polisi, saldırıdan kısa bir süre sonra bunun bir “terör saldırısı” olduğunu doğruladı. İlerleyen saatlerde IŞİD’in saldırıyı üstlendi.

Saldırıda bullanılan minibüsün Barselona’nın 25 km. kuzeyindeki Santa Perpetua de Mogoda adlı küçük kasabada yaşayan Fas doğumlu İspanyol vatandaşı Driss Oukabir tarafından kiralandığı saptandı ve şahıs gözaltına alındı. Oukabir’in bir süredir polisin takibi altında olduğu öğrenildi. Öte yandan Oukabir’in saldırıyla bir ilgisi olmadığı, kimliğinin çalınıp minibüsün kiralanmasında kullanıldığı ileri sürüldü.

Bu arada EFE haber ajansının, Belediye Başkanı Anna Erra’ya dayandırdığı habere göre saldırganlarla alakalı olduğu düşünülen ikinci bir araç Barselona’nın 60 km. kuzeyindeki Vic kentinde ele geçirildi.

İspanyol El Pais gazetesi, aracın sürücüsünün olaydan sonra yaya olarak kaçtığını, kaçarken de çevredeki kişilere ateş ettiğini bildirdi.
Birkaç saat sonra, saldırganlardan olduğu sanılan bir kişi, polisin dur ihtarına uymayıp kaçtıktan üç km. sonra aracının içinde ölü bulundu. İlk incelemelerde şahsın polis tarafından mı vurulduğu yoksa intihar mı ettiği anlaşılamadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.