Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Müzisyen Johnny Cash’in çocuklarından Neo-Nazilere: “Babamızdan elinizi çekin!”

ABD’nin Charlottesville kentinde yaşanan olaylarda, Neo-Nazilerden birinin üzerinde ABD’li ünlü country yıldızı Johnny Cash’in adının yazılı olduğu bir t-shirtün olması üzerine Cash’in çocukları Facebook üzerinden bir mesaj yayınladı. Yayınladıkları mesaj şöyle:

“Johnny Cash’in çocuklarından mesaj var:

Charlottesville’da Neo-Nazi olduğunu söyleyen genç bir adamın nefret ve kin kustuğu videoyu gördükten sonra tüylerimiz diken diken oldu. Bu genç, babamız Johnny Cash’in adının yazılı olduğu bir tişört giyiyordu. Bu bizi son derece üzdü ve öfkelendirdi.

Johnny Cash, kalbi aşk ve adalet için atan bir adamdı. Ulusal Yahudi Fonu, B’nai Brith and Birleşmiş Milletler’in yanı sıra, birçok başka kurumdan Barış Ödülü aldı. Amerika yerlilerinin haklarını savundu, Vietnam Savaşı’na karşı çıktı, yoksulların ve ezilmişlerin sesi oldu, tutuklu ve hükümlü hakları için mücadele etti. Kardeşimiz Rosanne ile birlikte, çocuklar arasında silahlı şiddeti engellenmeye yönelik çalışmalara adanmış bir kurumun danışma kurulundaydı. Barışseverliği ve herkesi kucaklayan vatanseverliği onun en öne çıkan iki özelliğiydi.

Adının ya da fotoğrafının herhangi bir şekilde zulüm ve nefret üzerine şekillenen bir fikir ya da amaç için kullanıldığını görse dehşete düşerdi. Charlottesville’de gördüğümüz, beyazların üstlüğünü savunan gruplar ve Neo-Naziler toplumumuzu zehirliyorlar ve İkinci Dünya Savaşı’nda Nazilerle savaşan bütün Amerikan kahramanlarına yönelik bir hakaret teşkil ediyorlar. Cash ailesinin birçok erkek üyesi İkinci Dünya Savaşı’nda onurlarıyla savaşmışlardı.

Babamız her birimize, hayatımız boyunca defalarca şunu söyledi: “Çocuklar, sevmeyi ya da nefret etmeyi tercih edebilirsiniz. Ben sevmeyi tercih ediyorum.”

Biz insanları ırklarına, renklerine, cinsel yönelimlerine ya da inançlarına göre yargılamıyoruz. Bizim için değerli olan sevebilme becerisi ve nezakettir. Çeşitliliğe saygı duyuyor ve ortak insani değerlerimizi kutsuyoruz. Diğer insanların çektikleri acıları tanıyor, bizi şefkat ve dayanışmaya yönelten doğal dürtümüzden vazgeçmiyoruz.

Diğer insanlardan üstün olduğunu iddia eden, ırksal ya da dinsel bir hiyerarşiye inanan herkese bir çift sözümüz var: Biz sizin gibi değiliz!

Bir insan, topluma mal olmuş bir figür ve birçokları için bir sembol olan babamız da sizin gibi değil. Cash adının, yıkıcı ve nefret dolu ideolojilerle birlikte anılmamasını talep ediyoruz.

Biz sevmeyi tercih ediyoruz.

Johnny Cash’in çocukları”

cash
(Gazetecilere konuşan ırkçı bir Neo-Nazinin tişörtünde “Johnny Cash” yazıyor)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.