Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Trump’ın tartışmalı sağ kolu Bannon: “Aşırı sağcı gruplar bir avuç palyaço”

ABD Başkanı Donald Trump’ın baş stratejisti Steve Bannon, The American Prospect’e dün verdiği röportajda Kuzey Kore, aşırı sağcı gruplar ve Beyaz Saray’daki çalışma arkadaşlarıyla ilgili şaşırtıcı açıklamalar yaptı.

Röportajda Bannon ABD’nin Kuzey Kore’yle savaşa girmesi ihtimaline ilişkin şöyle konuştu: “Bu işin askeri bir çözümü yok, unutun onu. Bana biri konvensiyonel silahlar Seul’da 10 milyon kişiyi öldürmeden bu işin nasıl hallolabileceğini anlatsın, sonra askeri çözümden konuşalım.” Trump, geçen hafta Kuzey Kore’ye “ateş ve gazapla” cevap vereceklerini söylemişti.

Çin ve ABD arasındaki ekonomik rekabete vurgu yapan Bannon’ın bu konuyla ilgili yorumu şu oldu: “Çin’le ekonomik savaştayız. Ne yaptıklarını söylemekten çekinmiyorlar. 25-30 sene içerisinde birimiz hegemonyayı ele geçireceğiz. Eğer böyle devam edersek, kazanan Çin olacak.” Bannon, ABD’nin daha şahin bir siyaset izlemesi gerektiğini belirtti ve bunun için Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarına “şahinleri getirdiğini” öne sürdü.

Bannon’a göre Demokratlar, kimlikler üzerinden siyaset yapmaya devam ettiği sürece Trump’ın ekonomik milliyetçiliğe dayanarak onları yenmesi daha kolay olacak. Bannon Demokratlarla ilgili olarak “Kimlik siyaseti yapmaya devam ettikçe elimdeler. Her gün ırkçılıktan bahsetmelerini istiyorum. Eğer sol ırk ve kimliğe odaklanırsa ve biz ekonomik milliyetçiliği kullanırsak, Demokratları ezer geçeriz” dedi.

Aşırı sağ grupların en sevdiği yayın organlarından biri olan Breitbart News’un kurucusu olan Bannon, ABD’de haftasonu yaşanan olaylardan sonra gündemden düşmeyen bu gruplarla ilgili olaraksa “bir avuç palyaço” ifadesini kullandı.

Trump, bir süre önce Bannon’ın görevinde kalıp kalmayacağı ile ilgili bir soruya “göreceğiz” diye cevap vermişti. Trump’ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner’ın Bannon’ın istifa etmesini istedikleri biliniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.